Miguel Martínez Tomey, responsable d’Afers Europeus de CHA: “Agraïm a les 1.215.879 persones que amb la seva signatura en 11 estats membres de la Unió han contribuït a aquest èxit

CHA vol mostrar, públicament, la seua satisfacció per l’èxit que suposa haver recollit més d’un milió de signatures a tot Europa (1.215.879 concretament) amb l’objectiu de donar viabilitat institucional a la iniciativa legislativa popular europea per la protecció de les llengües i cultures minoritàries d’Europa.

Impulsada per la Unió Federal de Nacionalitats Europees és una iniciativa que beneficiarà directament a Aragó i contribuirà, sense cap dubte, a fer d’Europa un lloc més culte i respectuós amb els drets de les minories“, explica Martínez Tomey, responsable d’Afers europeus de CHA.

L’objectiu, segons els promotors, és: “Adoptar un conjunt d’actes jurídics per tal de millorar la protecció de les persones pertanyents a minories nacionals i lingüístiques i reforçar la diversitat cultural i lingüística de la Unió. S’han d’incloure mesures polítiques en l’àmbit de les llengües regionals i minoritàries, l’educació i la cultura, la política regional, la participació, la igualtat, els continguts audiovisuals i altres continguts mediàtics, així com el suport de governs de l’Estat i / o autònoms de la UE“.

D’aquesta manera, segons l’opinió de Martínez Tomey, “es legislaria sobre aquesta qüestió des de la UE, reforçant el marc legal de protecció i foment de les llengües i cultures minoritàries que en l’actualitat s’empara gairebé en exclusiva a la Carta Europea de les Llengües minoritàries o Regionals, que ha estat decisiva perquè -mal que els hagi pesat a governs anteriors- ara a Aragó hi hagi una Llei de Llengües (encara molt limitada) i fins i tot malgrat això, amb la deguda voluntat política, s’estiguin fent progressos en la recuperació d’una de les llengües més amenaçades d’Europa: l’aragonès.

A Aragó han fet campanya per demanar signatures la Fundación Aragonesista 29 de Junio i la Fundación Gaspar Torrente. El termini de finalització de recollida de suports concloïa aquest mes d’abril i s’ha superat àmpliament el mínim requerit de signatures. Recordem que els requisits per donar-li suport eren ser ciutadà / a de la UE i tenir edat per votar a les eleccions al Parlament Europeu.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s